Skip to main content

Pes Anserinus smerter

Pes Anserinus er en anatomisk placering på indersiden af skinnebenet. Placeringen er tilhæftningssted for tre muskler med funktion over knæ og hofte, nemlig Sartorius, Gracilis og Semitendinosus. De tre muskler har vidt forskellig funktion og derfor kan der lægge flere forskellige grunde til, at der skulle opstå Pes Anserinus smerter. Generelt er smerter omkring Pes Anserinus dog forbundet med en inflammatorisk tilstand som opstår som følge af overbelastning.

BESTIL EN TID

Lignende diagnoser

Plica syndrom

Løberknæ

Meniskskade

Forreste korsbåndsskade

Hvad er symptomerne på Pes Anserinus smerter?

Symptomerne på smerter ved Pes Anserinus varierer som ofte fra person til person ligesom at varierer afhængig af hvilken eller hvilke af de tilhæftende muskler, som er involveret i problematikken.

Det mest fremtrædende symptom er smerter som er lokaliseret omkring Pes Anserinus. For en fysioterapeut eller osteopat vil det som udgangspunkt være ganske nemt at finde det præcise område for smerten.

Selve intensiteten af smerten vil afhænge af i hvor høj grad området er overbelastet og irriteret.

Såfremt der er hævelse vil hævelsen være lille og lokal omkring område og ikke involvere selve knæet.

Der vil som sådan ikke være nedsat bevægelighed, men knæet kan for nogen godt føles stift, særligt om morgenen eller ved længere tids hvile.

Selvom det ofte er relativt simpelt at diagnosticere smerter ved Pes Anserinus, så bør man altid udelukke andre og mere alvorlige knæproblematikker såfremt man oplever smerter på indersiden af knæet.

Hvad er behandlingen af Pes Anserinus smerter?

Hvordan behandlingen af Pes Anserinus smerter sammensættes afhænger af i hvor høj grad området er irriteret. Den generelle tilgang vil være konservativ og bestå af behandling hos en fysioterapeut, osteopat eller andre former for kvalificeret behandling.

Som med alle andre overbelastningsskader vil hvile eller ændring i den fysiske belastning være afgørende. Det er sjældent at alle former for fysisk belastning bør ophører, da man ofte vil sigte mod at erstatte smertegivende aktiviteter med aktiviteter som ikke fremprovokerer smerterne i området.

En fysioterapeut vil typisk behandle manuelt omkring knæet og den eller de muskler, som er involveret. Derudover kan et specifikt træningsprogram være med til at afhjælpe problematikken eller som minimum fremskynde bedring i knæet.

Træningen vil som regel bestå af styrketræning af musklerne omkring knæet, men kan også involvere træning af hofte og ankel afhængig af den specifikke sag.

En osteopat vil ligesom fysioterapeuten behandle knæet manuelt, men den holistiske tilgang som en osteopat repræsenterer gør, at der ofte vil være fokus på behandling af andre regioner af kroppen, som kan have indflydelse på smerterne.

Generelt set vil en gradvis tilbagevenden til fysisk aktivitet være påkrævet for at mindske risikoen for at smerterne vende tilbage. Her kan en fysioterapeut eller osteopat være en vigtig rådgiver.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid