Skip to main content

Supraspinatus tendinit

En supraspinatus tendinit er det faglige begreb for en inflammation af en af skulderens mest essentielle muskelsener, nemlig supraspinatus. Supraspinatus er sammen med Infraspinatus, Teres minor og Subscapularis en del af Rotator cuffen, som er en muskelgruppe som har til formål at stabilisere skulderleddet og hvor hver enkelt muskel har en funktion på bevægelse af armen. Supraspinatus tendinit opstår typisk som følge af overbelastning enten via et kraftigt løft eller mange gentagende belastninger.

BESTIL EN TID

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Skuldersmerter

Vi behandler alle typer af Skuldersmerter. Klik på den diagnose, som passer til dig herunder.

Hvad er symptomerne på supraspinatus tendinit?

Symptomerne på supraspinatus tendinit afhænger af hvor kraftig en overbelastning der er tale om. Derfor kan der også være stor forskel på hvordan den enkelte oplever at have en overbelastet supraspinatus sene.

Stort set alle med en supraspinatus tendinit vil i højere eller mindre grad opleve smerter i eller omkring skulderen.

Smerterne er sjældne i hvile, men optræder derimod ved brug af armen – særligt ved løft eller bevægelse over skulder højde.

Afhængig af inflammationens størrelse kan man opleve decideret nedsat bevægelse i skulderen, da der simpelthen er for mange smerter forbundet med at bruge armen.

Mange oplever også smerter om natten, hvilket kan skyldes, at man får forlagt sig på skulderen i løbet af natten. Her vil skulderen oftest føles yderligere irriteret om morgenen dagen efter.

Generelt set opstår en supraspinatus tendinit over tid og opstår sjældent ifm. fald eller slag til skulderen.

Dog kan en supraspinatus tendinit opstå på baggrund af andre skulderlidelser såsom frossen skulder, skulder luksationer og skader på ledlæben. Har man symptomer på en supraspinatus tendinit er det derfor vigtigt at få klarlagt om der er tale om en primær eller sekundær skade. Diagnosticeringen af en supraspinatus tendinit kan finde sted hos læge, fysioterapeut eller osteopat.

Hvad er behandlingen af supraspinatus tendinit?

Behandlingen for en supraspinatus tendinit er i udgangspunktet konservativ bestående af behandling hos en fysioterapeut eller osteopat.

Da skaden opstår som følge af en overanstrengelse af senen vil der i de fleste tilfælde være behov for hvile eller som minimum ændringer i aktivitetsmønster omkring skulderen. Vi oplever sjældent, at folk har behov for fuldstændig ro.

En fysioterapeut kan vha. manuel behandling af supraspinatus senen, samt de omkringliggende muskler skabe en øget blodcirkulation, hvilket fremmer heling af senen og smerterne vil den vej aftage gradvist.

I nogle tilfælde kan specifikt udvalgte øvelser fra en fysioterapeut være et godt supplement til behandlingen og desuden reducere at smerterne skulle opstå på ny, når de er afhjulpet.

En osteopat vil ligeledes arbejde med at øge blodgennemstrømningen til skulderen. Her vil der ofte blive behandlet omkring nakke, ribben og det respiratoriske system, da dette spiller en afgørende rolle i heling.

Mange oplever, at det kan være svært at afgøre hvor langt man er i sin proces, men med løbende test og undersøgelse af skulderen kan man som fysioterapeut eller osteopat relativt nemt give klienten nogle gode retningslinjer for hvor meget skulderen må belastes undervejs i processen.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid