Skip to main content

Knæsmerter

Knæsmerter er en almindelig lidelse, og det estimeres, at omkring en tredjedel af alle mennesker oplever knæsmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv. Knæleddet er det største led i kroppen og er afgørende for mange daglige aktiviteter, herunder at gå, løbe og bukke sig. Knæleddet består af tre knogler, fire ledbånd, to menisker og en række sener, hvilket gør det til et komplekst og sårbart område. Knæsmerter kan skyldes en bred vifte af årsager, herunder skader som forstuvninger, ledbåndsskader, slidgigt, og inflammatoriske tilstande som bursitis.

BESTIL EN TID

Knæsmerter kan ramme alle

Knæsmerter kan påvirke mennesker i alle aldre og med vidt forskellige aktivitetsniveauer. Knæet er et komplekst led, der spiller en afgørende rolle i kroppens bevægelse. Smerte i knæet kan opstå af forskellige årsager og manifestere sig på forskellige måder. De typiske former for knæsmerter skyldes uheld/traume, overbelastning eller almen slitage.

Discus prolaps i lænden

Menstruationssmerter

Protrusion i nakken

Kolik hos spædbørn

Diagnosticering af knæsmerter

Diagnosticering af knæsmerter opstår først og fremmest på baggrund af en vurdering af sygdomshistorien. Her kan det relativt simpelt afdækkes om årsagen til smerterne stammer fra et uheld eller om der kan være tale om overbelastning eller slid.

Dernæst vil en dygtig osteopat eller fysioterapeut via kliniske test være i stand til at provokere diverse strukturer i knæet for på den måde at finde frem til den smertegivende struktur i knæet.

I særlige tilfælde kan der blive behov for en scanning for at kende det præcise omfang af skaden. Her kan der både være tale om røntgen, MR- eller ultralydsscanning.

Behandling af knæsmerter

Der kan være forskellige årsager til at en specifik knæskade er opstået. Derfor kan man på forhånd ikke sige, hvad den præcise behandling vil være. I de værste tilfælde vil der være behov for kirurgisk indgreb med efterfølgende genoptræning for at opnå den ønskede funktion i det opererede knæ. I andre tilfælde kan der være tale om et behov for hvile eller ændring i hvor meget og hvordan knæet belastes til hverdag. 

Generelt set ønsker vi at tilgå knæsmerter med en kombination af manuel behandling med supplement af øvelser, som understøtter denne. Den manuelle behandling vil være afhængig af den individuelle skade. Med den holistiske tilgang som vi benytter kan der ved knæsmerter være behov for behandling af øvrige dele af kroppen, som for eksempel fødder, ankel, hofte, ryg eller lignende.

Osteopat Knæsmerter

clockSend email phoneRing til os pinbook tid