Skip to main content

Hovedproblemer

Hovedpine er en af de mest almindelige medicinske klager, og næsten alle mennesker oplever hovedpine på et eller andet tidspunkt i deres liv. Der er forskellige typer hovedpine, som hver har sine egne karakteristika og udløsere. Det er strukturer som blodkar, nerver og muskler i eller omkring hovedet som forårsager smerte, da hjernen i sig selv ikke er smertegivende.

BESTIL EN TID

Hovedpine er udbredt

Hovedpine er en udbredt lidelse, og mange mennesker oplever det på et eller andet tidspunkt i deres liv. Ifølge WHO lider omkring halvdelen af verdens voksne befolkning af hovedpine i løbet af et år.

Discus prolaps i lænden

Menstruationssmerter

Protrusion i nakken

Kolik hos spædbørn

Forskellige typer af hovedpine

Kvinder har tendens til at have en højere forekomst af migræne sammenlignet med mænd. Desuden kan stress, søvnmangel, kost, hormonelle ændringer og andre faktorer også påvirke forekomsten af hovedpine.

Der findes mange forskellige typer af hovedpine, hvoraf spændingshovedpine og migræne er de to mest kendte og hyppigste. Selvom nogle former for hovedpine minder om hinanden, så er der dog nogle afgørende forskelle i symptombilledet og derfor er det afgørende at hovedpinen bliver mere specifikt diagnosticeret. Kun med en specifik diagnosticeret hovedpine vil det være muligt at behandle hovedpinen optimalt.

Spændingshovedpine og migræne

Spændingshovedpinen er den mest almindelige og er kendetegnet ved en trykkende, strammende fornemmelse omkring panden eller baghovedet. Her er det afgørende, at de muskler og led som ligger til årsag til hovedpinen behandles. Der vil som oftest være tale om en kombination af manuel behandling, men der kan også være øvelser og andre tiltag, som kan have en fremragende effekt både på kort og lang bane.

Migræne er en anden form for hovedpine. Den forårsager ofte intense, pulserende smerter. I nogle tilfælde er migræne ledsaget af kvalme, opkast, lys- eller lydfølsomhed. Behandlingen af migræne er langt mere kompleks og ikke altid succesfuld. Den osteopatiske tilgang til behandling af migræne afhænger meget af den specifikke situation og kan sjældent beskrives i generelle termer.

Osteopat Hovedpine

clockSend email phoneRing til os pinbook tid