Skip to main content

Nakkesmerter

Nakkesmerter er en udbredt lidelse og den stigende brug af smartphones og computere har ført til en stigning i nakkesmerter. Nakkesmerter kan skyldes forskellige årsager, herunder muskelspændinger, diskusprolaps, degenerative lidelser, eller skader som følge af ulykker. At lindre eller forebygge nakkesmerter kan kræve en kombination af livsstilsændringer, øvelser og, i nogle tilfælde, manuel behandling hos en osteopat eller fysioterapeut. De fleste har en relativ ensidig brug af nakken i hver dag og derfor kan regelmæssig motion, som styrker musklerne omkring nakken, både afhjælpe nakkesmerter og holde problemet væk.

BESTIL EN TID

Mange har eller får nakkesmerter

Desværre viser undersøgelse at op mod 80% af befolkningen vil opleve smerter i nakken mindst én gang i deres liv. På årsbasis har mellem 30 og 50% nakkesmerter enten lang- eller kortvarigt.

Discus prolaps i lænden

Menstruationssmerter

Protrusion i nakken

Kolik hos spædbørn

Teknologisk udviklings påvirkning på nakkesmerter

Teknologisk påvirkning, især brugen af enheder som smartphones og computere, har haft en betydelig indflydelse på forekomsten af nakkesmerter. Mange mennesker bruger lang tid på at bøje hovedet ned for at se på smartphones eller tablets. Denne gentagne bøjning af nakken kan føre til overbelastning af nakke- og skuldermuskler. Langvarig skærmbrug, især når skærmen er placeret i en uhensigtsmæssig højde, kan føre til dårlig holdning og belaste nakken. 

Dette kan resultere i muskel smerter og ubehag. Brugen af smartphones og tablets før sengetid kan påvirke søvnkvaliteten, hvilket igen kan bidrage til nakkesmerter. Nogle mennesker oplever også ubehag i nakken, hvis de sover med hovedet på en pude, der ikke understøtter nakken korrekt.

Diagnosticering af nakkesmerter

I diagnosticeringen af nakkesmerter klarlægges først sygdomshistorien. Hvordan smerterne er opstået og hvorfor smerterne provokeres, er vigtige informationer, når den rigtige diagnose skal sættes. En dybdegående undersøgelse af nakkens led, muskler og øvrige bindevæv er essentiel for at igangsætte en behandling med det ønskede resultat. 

Når det drejer sig om behandling af nakkesmerter, så kan manuelle behandlingsteknikker være et effektivt redskab. Det er dog væsentligt, at der også behandles omkring de led, som potentielt kan være sekundære årsager til nakkesmerter. Det kunne eksempelvis være kæbeleddet, skulderled, kraveben og den øvrige del af ryggen.

Osteopat Nakkesmerter

clockSend email phoneRing til os pinbook tid