Skip to main content

Skuldersmerter

Skuldersmerter er en relativt almindelig lidelse, der påvirker mange mennesker i Danmark og globalt set. Ifølge sundhedsstatistikker og undersøgelser rapporterer en betydelig del af befolkningen på et eller andet tidspunkt i deres liv om skuldersmerter. Skuldersmerter kan have en række konsekvenser, der påvirker en persons daglige liv, arbejdsevne og generelle velvære. Ligesom med de fleste andre typer af smerter kan akutte smerter over tid udvikle sig til at blive kronisk og vedvarende følger de mennesker som døjer med skuldersmerter.

BESTIL EN TID

Skuldersmerter er ikke ens

Skuldersmerter kan have forskellige årsager og præsentere sig på forskellige måder afhængig af den specifikke skulderskade.

Discus prolaps i lænden

Menstruationssmerter

Protrusion i nakken

Kolik hos spædbørn

Overbelastning af skulderen

Skuldersmerter er en hyppigt forekommende tilstand, som kan ramme os alle. Skulderområdet er komplekst og involverer et netværk af led, muskler, sener og andre strukturer, der arbejder sammen for at give stor bevægelse, men samtidig kunne skabe stabilitet.

De klassiske årsager til skuldersmerter stammer fra overanstrengelse. Gentagne bevægelser eller tunge løft er begge en hyppig årsag til, at der opstår inflammation i sener, slimsække eller led. Derudover er skulderen ofte involveret i uheld såsom fald, hvor der kan opstå forstuvninger af skulderens mange ledbånd, dislokationer af skulderleddet eller decideret knoglebrud omkring skulder. Ligesom alle andre led er skulderleddet også disponeret for almen slidgigt, hvilket over tid og ved fejl brug af skulderen kan udvikle sig til kroniske smerter.

Diagnosticering af skuldersmerter

Diagnosticering af skuldersmerter sker på baggrund af en vurdering af sygdomshistorien, hvor man som osteopat eller fysioterapeut vil forsøge at få afdækket hvordan smerterne er opstået, samt forstå i hvilke situationer smerterne provokeres. En omfattende undersøgelse af skulderbladet, kravebenet, brystbenet, brystryg, nakke og skulderleddet i sig selv kan være med til at afdække både den primære årsage til smerterne, men også sekundære problematikker som spiller en rolle. Afhængig af skaden, så kan det være nødvendigt at gøre brug af røntgen, MR- og ultralydsscanninger for på den måde at kende det fulde omfang af skaden.

Da skulderen er et kompleks led som påvirkes af mange af omkringliggende led, er der behov for både en omfattende undersøgelse og behandling. På den måde kan man ofte sætte ind med helhedsorienteret behandling, som ikke kun fokuserer på skulderleddet, men også de omkringliggende strukturer, som ofte spiller en større eller mindre rolle i de egentlige skuldersmerter.

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Osteopat Skuldersmerter

clockSend email phoneRing til os pinbook tid