Skip to main content

Discus prolaps i nakken

I mellem hver nakkehvirvel er deres placeret en intervertebral discus. Denne er lokaliseret centralt, men når denne discus presses ud af sin normale position kan der opstå et tryk på de omkringliggende nerver og nerverødder. Dette kalder vi for en discus prolaps. Der kan i princippet opstå discus prolapser langs hele rygsøjlen, men langt størstedelen finder sted i enten nakke eller lænd.

BESTIL EN TID

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Nakkesmerter

Vi behandler alle typer af nakkesmerter. Klik på den diagnose, som passer til dig herunder.

Hvad er symptomerne på en discus prolaps i nakken?

Symptomerne på en discus prolaps i nakken er individuelle og afhænger blandt andet af prolapsens størrelse og hvilke specifikke nerver der påvirkes.

De fleste med en discus prolaps i nakken vil opleve ubehag eller smerter i nakken – særligt i bestemte stillinger eller ved specifikke bevægelser.

Afhængig af hvor i nakken prolapsen sidder kan man opleve neurologiske symptomer som udstrålende smerte i skulder, arm og hånd, samt følelsesløshed og nedsat kraft over skulder, albue, hånd eller fingre.

Discus prolapser er i sig selv ikke hovedpine givende, men alligevel oplever mange spændinger som følge af en prolaps, som bl.a. kan lede til spændingshovedpine.

Symptomerne på en discus prolaps i nakken kan minde om andre nakke lidelser og af denne grund bør man ved symptomer henvende sig til læge, fysioterapeut eller osteopat for at blive grundigt undersøgt. Lidelser med lignende symptomer kan kræve meget anderledes behandlingstiltag end en discus prolaps og omvendt.

Hvad er behandlingen af en discus prolaps i nakken?

Behandlingen af en discus prolaps i nakken er individuel og afhænger blandt andet af prolapsens størrelse og hvilke specifikke nerver der påvirkes.

En fysioterapeut kan skræddersy et specifikt træningsprogram, som har til formål at lindre symptomerne, men også sikre en fremtidig bedring.

Genoptræningen bør bestå af specifikke discus orienterede øvelser, samt øvelser der har til formål at styrke muskulaturen i nakke og skulder. Dertil kan udstrækningsøvelser og mobilitets øvelser være hensigtsmæssige ved tab af bevægelighed i nakken.

En osteopat kan udføre manipulation og mobilisering af nakken med det formål at forbedre bevægelsen, samt lindre spændinger og reducere smerte. 

Både fysioterapeuter og osteopater vil generelt set have en manuel tilgang til en discus prolaps i nakken for at dæmpe klientens smerter og på den måde understøtte genoptræningsperioden.

Har man mange muskelspændinger eller decideret spændingshovedpine som følge af en prolaps kan massage behandling ligeledes være et godt redskab undervejs i processen.

Oplever man som klient manglende effekt af konservativ behandling og er symptomerne alvorlige kan kirurgi overvejes. 

Som følge af kirurgi er en genoptræning hos fysioterapeut lige så afgørende som hvis den vælges som konservativ behandlingsmetode.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid