Skip to main content

Migræne

Migræne er en velkendt form for hovedpine og mange som lider af migræne oplever, at det i høj grad påvirker både deres almindelige dagligdag og arbejdsliv. Af denne grund er migræne og symptomer herfra noget som bør tages meget alvorligt. Migrænen er kendt som værende intens, pulserende og tilbagevendende. Der udover kan migræne give andre symptomer som bl.a. kvalme og svimmelhed. Migræne er en kompleks neurologisk størrelse og selvom der forskes meget i migræne, så kender vi endnu ikke det fulde omfang af diagnosen endnu.

BESTIL EN TID

Hvad er symptomerne på migræne?

Som nævnt er migræne en kompleks neurologisk tilstand og der kan derfor være en række af forskellige symptomer som kan sættes i forbindelse med migræne.

Migrænehovedpine er ofte beskrevet som en intens, pulserende eller bankende smerte, normalt på den ene side af hovedet. Smerten kan imidlertid også sprede sig til begge sider eller være ensidig. 

Migræneanfald varer normalt fra nogle timer op til flere dage, og smerten kan være så intens, at den forhindrer personen i at udføre daglige aktiviteter. 

Nogle mennesker oplever en “aura” før selve hovedpinen. Auraen er en samling neurologiske symptomer, der normalt udvikler sig gradvist og kan omfatte følgende synsforstyrrelser, prikken i huden, muskelsvækkelse og taleproblemer.

Migræneanfald ledsages ofte af kvalme og kan resultere i opkastning.  Nogle som lider af migræne kan desuden have en øget følsomhed overfor lys  og lyd under anfaldene.

Fysisk aktivitet, selv let motion, kan forværre smerten under et migræneanfald

Nogle mennesker oplever yderligere symptomer som irritabilitet, depression, træthed og fordøjelsesproblemer i forbindelse med migræneanfald.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle, der lider af migræne, oplever alle de nævnte symptomer, og symptomerne kan variere i intensitet og varighed fra anfald til anfald. Selvom migræne er utrolig invaliderende, kan der være tale om mere alvorlige problemer som skaber et lignende symptombillede. Derfor er det ved symptomer på migræne afgørende at søge hjælp hos læge, fysioterapeut eller osteopat, så den korrekte diagnose stilles.

Hvad er behandlingen af migræne?

Behandlingen af migræne afhænger af den specifikke case, da graden af migrænen, samt hyppigheden af anfaldende kan være forskellige. Målet vil altid være at minimere antallet af anfald, samt intensiteten af symptomerne.

En osteopat kan via osteopatiske teknikker hjælpe med at løsne stramme muskler i nakke, skuldre og kraniebunden, hvilket kan reducere spændinger og smerte, der kan udløse migræneanfald.

Udover at løsne de ovennævnte strukturer kan en osteopat kan arbejde hjælpe dig med at  forbedre din kropsholdning for på den måde at reducere belastningen på musklerne og nerverne i nakken og ryggen.

En anden anvendelig behandlingstilgang kan være craniosacral terapi. Behandlingen kan udføres hos en osteopat og nogle mennesker kan opleve lindring af deres migrænesymptomer, mens andre har mindre effekt.

Nogle mennesker oplever stor lindring fra migrænen ved hjælp af akupunktur. Akupunktur kan du bl.a. få hos en fysioterapeut.

Kost og ernæringsmæssige tiltag kan også være effektive i behandlingen af migræne. Nogle oplever, at specifikke former for fødevarer kan have en udløsende effekt på migrænen ligesom at dehydrering kan spille en rolle.

Medicinering kan være  en nødvendig vej at gå, men her vil det være i samarbejde med din læge, at de rette præparater og strategi bliver lagt.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid