Skip to main content

Maveproblemer

Når det kommer til behandling af maven, kan osteopati bruges til at adressere visse muskuloskeletale og biomekaniske problemer i området. Osteopatiske teknikker i maveregionen kan være særligt nyttigt for personer, der oplever mavesmerter på grund af muskelspændinger eller overbelastning. Osteopater kan bruge blide teknikker for at forbedre bevægeligheden af organer i maveregionen. Dette kan potentielt hjælpe med at optimere fordøjelsesfunktionen. Osteopatiske teknikker kan fremme blodcirkulationen i maveregionen, hvilket kan være gavnligt for vævs helbredelse og lindring af visse maveproblemer.

BESTIL EN TID

Mavesmerter kan være alvorligt

Mavesmerter kan have forskellige årsager og kan være alvorlige såvel som ufarlige. Det er vigtigt, at mavesmerter tages alvorligt og derfor vil sikkerhed altid være den højeste prioritet.

Discus prolaps i lænden

Menstruationssmerter

Protrusion i nakken

Kolik hos spædbørn

Osteopati til maveproblemer

Der er heldigvis en del mavesmerter som ikke er af alvorlig karakter, men som stadigvæk er til stor gene. Der kan være tale om tarmproblemer såsom forstoppelse og fordøjelsesproblemer, hvor man via osteopatiske behandlinger samt den rette vejledning kan opnå en god effekt. En anden årsag til mavesmerter er menstruationssmerter, som stort set rammer alle kvinder til større eller mindre gener. Også her kan osteopatisk behandling have en lindrende eller forebyggende effekt.

De klassiske behandlinger af mavesmerter foregår via medicinering, men med en osteopatisk tilgang som fokuserer på manuelle teknikker, hvor man ønsker at forbedre kroppens funktion og bevægelse, kan man i mange tilfælde have endnu en positiv indflydelse på mavesmerterne. Behandlingen af mavesmerter vil ofte bestå af en påvirkning af nervesystemet, behandling af spændinger og forbedring af mobilitet i og omkring maven.

Stress og maveproblemer

Stress kan påvirke mavefunktionen på forskellige måder og potentielt føre til maveproblemer. Stress kan stimulere produktionen af mavesyre, hvilket kan føre til syre refluks eller forværre symptomer hos personer med gastroøsofageal refluks (GERD). Herudover aktiverer stress kroppens “kamp eller flugt” respons, hvilket medfører en øget hjertefrekvens og omfordeling af blodstrømmen til musklerne og væk fra ikke-væsentlige organer som fordøjelsessystemet.

Dette kan forårsage nedsat blodgennemstrømning til maven og resultere i dårlig fordøjelse. Nogle mennesker reagerer på stress ved at ændre deres spisevaner. Dette kan omfatte overdreven indtagelse af fedtholdige eller sukkerholdige fødevarer, hvilket kan påvirke fordøjelsen negativt. Det er vigtigt at bemærke, at reaktionen på stress varierer fra person til person, og ikke alle vil opleve maveproblemer som følge af stress.

Osteopat Mavesproblemer

clockSend email phoneRing til os pinbook tid