Skip to main content

Maveproblemer hos spædbørn

De fleste spædbørn vil have maveproblemer i den første del af deres liv. Problemerne er ofte små og kortvarige og mange babyer vokser sig fra det i takt med at deres fordøjelse system udvikler sig. Alligevel kan generne for nogle spædbørn medføre gråd og generel utilpashed og her kan der afhængig af årsagen være god effekt af behandling.

BESTIL EN TID

Lignende diagnoser

Kolik

Side præference

GERD

Baby speciale

Hvad er symptomerne på maveproblemer hos spædbørn?

Maveproblemer hos spædbørn kommer til udtryk forskelligt afhængig af hvad problemet er.

Har et spædbarn maveproblemer vil det kommer til udtryk via gråd og uro. Er gråden og uroen særligt forekommende som følge af måltider er dette værd at bemærke.

Har et spædbarn maveproblemer kan der ligesom hos voksne forekomme ændringer i deres spisemønster. Det kan være, at barnet ønsker at spise mere eller mindre, hyppigere eller sjældnere. Dette er meget individuelt.

Gasladning – særligt hvor barnet skal arbejde for at komme af med gassen – kan være tegn på maveproblemer.

Gylp kan være tegn på maveproblemer og kan bl.a. være som følge af GERD.

Forstoppelse eller diarré er klassiske symptomer på maveproblemer hos spædbørn, men kan også være almindelige. Husk at spædbørns toiletvaner ikke er de samme som voksnes.

Det er vigtigt at huske, at de fleste af disse symptomer kan være midlertidige og kan skyldes forskellige årsager. Hvis du er bekymret for dit barns maveproblemer, er det bedst at konsultere en børnelæge, sundhedsplejerske eller osteopat.

Hvad er behandlingen af maveproblemer hos spædbørn?

Behandlingen af maveproblemer hos spædbørn er forskellig. Selve årsagen til maveproblemet, samt de symptomer som baby fremviser, er afgørende for hvordan behandlingen bør tilgås.

En osteopat kan på baggrund af en dybdegående undersøgelse afdække spændinger og uregelmæssigheder i fordøjelsesstemet, samt omkringliggende regioner med indflydelse på fordøjelsen.

Der kan være specifikke øvelser, som kan afhjælpe barnets mave problemer. Afhængig af undersøgelsen vil en osteopat kunne instruere forældrene i hvordan og hvornår disse øvelser bør udføres.

I nogle tilfælde vil en gennemgang af barnet og moderens (hvis hun ammer) kostvaner have stor effekt. Der kan være specifikke fødevarer hos moderen eller erstatningsprodukter til baby, som har en negativ påvirkning på barnets fordøjelse.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid