Skip to main content

Achillessenebetændelse

Achillessenebetændelse, også kendt som akillessene tendinitis, er en tilstand, hvor achillessenen, der forbinder hælbenet til bagsiden af ​​læggen (gastrocnemius og soleus muskler), bliver betændt og irriteret. Dette kan føre til smerte og ubehag i området omkring hælen og læggen. Tendinitis betyder generelt betændelse i en sene.

BESTIL EN TID

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se nogle af de forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

…Og mange flere

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se nogle af de forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

…Og mange flere

Lignende diagnoser

Osteopati

Fysioterapi

Massage

Genoptræning

Hvad er symptomer på achillessenebetændelse?

Symptomerne på achillessenebetændelse kan variere i intensitet, men de mest almindelige tegn og symptomer inkluderer: 

  • Smerte: Smerten er normalt lokaliseret langs achillessenen, typisk tættere på hælen eller nogle gange lidt op ad læggen. Smerten kan variere fra mild til moderat og kan føles som en skarp, stikkende smerte eller som en mere diffus ømhed. 
  • Ømhed og hævelse: Området omkring achillessenen kan føles ømt at røre ved, og der kan forekomme hævelse, især efter fysisk aktivitet. 
  • Stivhed og ubehag: Du kan opleve stivhed og ubehag omkring achillessenen, især om morgenen eller efter hvileperioder. 
  • Smerte under aktivitet: Smerten bliver normalt værre, når du begynder at bruge benet, især under aktiviteter som løb, hoppe eller gå på ujævnt terræn. 
  • Knas eller knækken: Nogle mennesker kan opleve en følelse af knasen eller knækken i achillessenen, især når de bevæger anklen. 

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du oplever disse symptomer, bør du søge osteopatisk eller fysioterapeutisk rådgivning for en nøjagtig diagnose og en passende behandlingsplan. Ignorering af symptomerne eller fortsat belastning af achillessenen kan forværre tilstanden og føre til mere alvorlige problemer, såsom achillesseneruptur (delvis eller fuld tåres af senen).

Hvad er behandlingen af achillessenebetændelse?

Behandlingen af achillessenebetændelse sigter mod at reducere inflammationen, lindre smerten og fremme helingen af senen. Her er nogle typiske trin og metoder, der kan indgå i behandlingsplanen: 

  • Støttende fodtøj: Brug af sko med god støtte og polstring kan reducere belastningen på achillessenen og give en mere behagelig støtte til foden. 
  • Fysioterapi: En fysioterapeut kan udvikle en skræddersyet øvelsesplan for at styrke og strække de omkringliggende muskler og sener. Dette kan hjælpe med at forbedre fleksibiliteten og styrken omkring achillessenen. 
  • Osteopati: steopater bruger ofte hænderne til at udføre manipulationer og mobilisering af led og muskler for at forbedre bevægelse og lindre spændinger. Dette kan hjælpe med at løsne op omkring achillessenen og forbedre blodgennemstrømningen til området. Osteopaten kan give råd om korrekt kropsholdning og bevægelse for at undgå overbelastning af achillessenen og reducere risikoen for tilbagevendende problemer.
  • Ekscentriske øvelser: Disse er specifikke øvelser, der fokuserer på at styrke senen ved gradvist at forlænge den under belastning. De er blevet vist sig at være effektive til behandling af achillessenebetændelse. 
  • Akupunktur: Akupunktur vil i nogle tilfælde være en effektiv behandlingsmulighed, særligt hvis achillessenebetændelsen er vedvarende. Akupunktur har til formål at øge blodgennemstrømningen til det beskadigede område, og fremskynde heling.
  • Støttende bandager eller skinne: I nogle tilfælde kan en læge anbefale at bruge en speciel støttebandage eller skinne, der understøtter achillessenen og reducerer belastningen på den under aktivitet. 
  • Gradvis genoptagelse af aktivitet: Når smerten og inflammationen er under kontrol, kan du begynde at genoptage fysisk aktivitet gradvist. Det er vigtigt at lytte til din krop og undgå at overbelaste senen igen.
clockSend email phoneRing til os pinbook tid