Skip to main content

Behandling af jeres baby

På klinikken behandler vi mor og barn under graviditet og efter fødsel. Under graviditeten udsættes barnet for en lang rejse, og her er det vigtigt, at moderen har det godt. Vi har gennem flere år behandlet gravide kvinder for diverse problematikker med stor effekt, så de kan klare sig bedst muligt under graviditeten. Vi behandler alt lige fra rectus diastase (splittede mavemuskler) og bækkenløsning til muskelspændinger. Det er primært Lasse, Jon og Kasper, som står for diagnosticering og behandling af babyer og gravide.

BESTIL EN TID

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Brug din sundshedsforsikring hos os

Vi samarbejder med alle de største forsikringselskaber i Danmark, og derfor dækker de ofte behandlingen hos os. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig igennem. Se alle forsikringsselskaber, som vi samarbejder med.

Tjek af jeres baby

Hos Efficax tilbyder vi babytjek, fordi vi mener, at det er en fordel for barnet, som har været på en lang rejse og i den forbindelse været igennem en stor udvikling. Fødslen, er en voldsom oplevelse både for mor og barn, og det kan give barnet nogle udfordringer i den første tid.

Ved et babytjek gennemgår vi hele forløbet fra moderens graviditet og til fødsel, samt babys udvikling og den efterfølgende trivsel. Vi udfører en række tests på din baby, for at klarlægge om der er nogle udfordringer, som kan forklare eventuelle problemer med maven, øget gråd, reflux, problemer med amning og lignende. Samtidig tjekkes babys kranie og sutteteknik.

Målet med et babytjek er at give babyen de bedst mulige forudsætninger fra start, samt minimere risikoen for amningsrelaterede problemer, skævt/ fladt kranie og lignende.

Hvordan foregår baby behandling?

Når den indledende undersøgelse og samtale har fundet sted foregår selve behandlingen, såfremt vi i samråd vurderer, at der er et behov. Behandlingen af din baby vil til enhver tid foregå med dig/jer som forældre ved barnet side, da det er med til at skabe tryghed og de bedste rammer for behandlingen. I vil som forældre være med undervejs i behandlingen, for at supplere med jeres viden og observationer omkring jeres barn.

Vi vil typisk stille supplerende spørgsmål undervejs i behandlingen, da disse spørgsmål kan give os værdifuld viden ift. hvordan jeres barn har det og hvor vi bør målrette vores behandling. Det er også her, at vi sammen med jer beslutter os for hvilken behandlingsstrategi vi udvælger, så den passer til jer og jeres baby.

Vejledning omkring jeres baby

Vi forstår godt, at den første tid som forældre kan være forbundet med tvivl og usikkerhed, derfor er vi altid behjælpelige med grundig vejledning omkring jeres baby.
Det er vigtigt for os, at dem som vi ser i klinikken, små som store, får en god oplevelse. Derfor kan du altid forvente, at når vi arbejder med din baby, så arbejder vi også igennem dig som forælder.

For os er det vigtigt med grundig vejledning, derfor gør vi meget ud af, at vejlede jer som forældre i, hvordan I skal håndtere den givne problematik, sådan at vi kan følge op på om det går fremad med behandlingen. Vejledningen er vigtig for selvom vi er glade for vores kunder, vil vi alligevel helst se jer så lidt som muligt.

Det kan en osteopat hjælpe din baby med

Amning- og ernæringsmæssige problemer

Der er fordele og ulemper ved amning eller flaske, der kan dog være en naturlig årsag til, hvorfor der opstår problemer amningen. Det er vigtigt at understrege, at der kan være stor forskel på årsagen til, at der opstår amme relaterede udfordringer. Nogle babyer er født med et stramt tunge- eller læbebånd, der kan påvirke barnets evne til at skabe et effektivt vakuum under amning.

Amme relaterede udfordringer resulterer oftest i frustration hos både baby og forældre, og i nogle tilfælde resulterer det i utilstrækkelig ernæring for barnet
Motoriske udfordringer som babys kæbe, nakke eller rygsøjle kan ligeledes være medvirkende til at give udfordringer med amningen. En grundig undersøgelse af disse regioner kan være med til at afdække, om der ligger en motorisk årsag bag udfordringerne
Hvis du oplever at din baby har udfordringer med amningen, så kom forbi klinikken og lad os lave et babytjek, så vi kan hjælpe jer på rette vej med behandling og vejledning.

Søvnproblemer

Søvn er vigtig for babyer, da det er der, de regenererer og opbygger deres vitale funktioner, yderligere integrerer de deres intelligens og bearbejder deres følelser under søvnen. I takt med at barnet vokser, ændrer barnets ”circadian rythm” (det indre ur) sig, og derfor har de et større søvnbehov som spæde.

Hvis dit barn har problemer med søvn, eller I oplever en ændring i barnets søvnmønster, kan det være en god idé at få lavet et babytjek, da der kan være forskellige årsager til ændringer i barnets søvnmøster.

Kolik og gråd

Kolik er hårdt for både baby og for forældrene, kolik starter oftest i barnets anden leveuge.
Klassiske tegn på kolik er; udspilet mave, markant mere luft i tarmene, bøvsen og gylpen.
Barnet udtrykker sig gennem gråd, hvilket som regel topper om eftermiddagen eller først på aftenen.

De fleste børn med kolik græder mere end tre timer dagligt, og varigheden af gråden er gennemsnitligt to timer pr. dag de første seks leveuger.

Problemer med skævt/fladt kranie

Babyer ligger meget ned i den første levetid, da de har et stort søvnbehov.
I barnets første levetid vokser det meget, og det gælder i høj grad også kraniet som udvikler sig meget over en kort periode. Kraniet er blødt og formbart i en periode af barnets liv. Kraniet består af en frontanelle – det bløde punkt, samt suturer, der er samlinger mellem de forskellige kranieknogler.

Nogle babyer/ børn har en sidepræference, hvilket betyder, at de helst vil kigge eller ligge med hovedet til en bestemt side, over tid kan det medføre, at dit barn får et skævt/ fladt kranie. Som forælder bør man være opmærksom på barnets hovedform, samt slitagemønster på håret, da dette giver en ide om, hvorvidt dit barn er ved at udvikle dette.
Hvis du oplever, at dit barn har et eller flere af ovenstående symptomer, anbefaler vi, at du kontakter klinikken.

Sidepræference eller torticollis

Mange spædbørn kan have tendens til kun at ville kigge til en side, og dette kaldes en sidepræference, hvilket der kan være mange årsager til. Barnet kan også have det der hedder torticollis, hvilket kan forårsage skævt kranie/fladt baghoved.

Torticollis kan være opstået under fødslen, hvis dit barn fx har været, “stjernekigger” eller hvis barnet har en dysbalance i halsmuskulaturen. Som forældre kan du afhjælpe dit barn med disse problematiker og vi kan vejlede til hvordan.

Osteopater hos Efficax med speciale
inden for baby behandling

JON TIMOTEJ

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Jon@effx.dk

Læs mere om Jon

KASPER HANSEN

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Kasper@effx.dk

Læs mere om Kasper

MARIANNE WITTROCK

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Marianne@effx.dk

Læs mere om Marianne

LASSE LINDBERG

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Lali@effx.dk

Læs mere om Lasse
clockSend email phoneRing til os pinbook tid