Skip to main content

Sportens mekanismer

Skal man effektivt kunne behandle sportsskader, er det ikke nok med anatomisk og fysiologisk viden. Som fysioterapeut og osteopat bliver man ofte særligt udfordret, når der er sport involveret i en skade. Årsagen til dette er, at du ikke kun skal sætte dig ind i den person, du sidder overfor, men også skal forstå de belastninger, som personen udsætter sin krop for via sin sport. Derfor bruger vi ofte en del ekstra researchtid, når vi oplever klienter, som dyrker en sport, som vi ikke selv er familær med. Heldigvis har vi efterhånden opbygget en masse erfaring inden for sportsgrene som fodbold, cykling, løb, svømning, golf, håndbold, floorball og lignende.

BESTIL EN TID

Muskelskade

En muskelskade er en hyppig og voldsomt irriterende skade, at få som idrætsudøver uanset dit niveau. Rammes man af en muskelskade er det vigtigt, at man først og fremmest behandler skaden ligesom alle andre akutte skader, altså via RICE princippet. RICE er en forkortelse for rest, ice, compression og elevation. Hernæst er det afgørende at kende omfanget af ens muskelskade. En fysioterapeut eller osteopat med viden inden for muskelskader kan relativ nemt undersøge omfanget og sætte en prognose for din tilbagevenden til sport. Det er med muskelskader særligt vigtigt, at man først giver musklen hvile og dernæst langsomt bygger på fysisk med den rigtige belastning. Et godt råd, når man er ramt af en muskelskade er, at arbejde med andre og vigtige muskelgrupper, så man ikke spilder sin tid mens man lader skaden hele.

Typiske sportsskader, som vi bl.a. behandler

Skulderluksation

Springerknæ

Labrum skade

Ledbåndsskade

Løberknæ – en klassisk knæskade

Løberknæ/runners knee er en klassisk skade hos aktive mennesker med mange ensartede belastninger som fx. løb, hop og spark. Diagnosen dækker over en inflammationstilstand i senen på ydersiden af knæet. Løberknæ kan have små variationer i udseende, men er generelt kendetegnet ved smerter på ydersiden af knæet, samt at smerterne øges ifm. træning eller belastning.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid