Skip to main content

Sportsskade

Hvis du dyrker regelmæssig sport, enten på et professionelt plan eller i den lokale idrætsforening, så er du helt sikkert stødt på en eller flere typer af sportsskader. Det er sundt for kroppen at dyrke sport, men det er ofte en af de aktiviteter, der er forbundet med flest skader, da du udsætter din krop for maksimalt pres og samtidig bruger hele kroppen som værktøj. Hos Efficax er vi eksperter i at behandle alle typer af sportsskader, og vi er klar til at lægge en god plan for dig og din krop – både hvis skaden er sket, eller hvis du ønsker forebyggende behandling. 

BESTIL EN TID

Behandling af sportsskade – hvordan gør vi?

Skal man effektivt kunne behandle sportsskader, er det ikke nok med anatomisk og fysiologisk viden. Som fysioterapeut og osteopat bliver man ofte særligt udfordret, når der er sport involveret i en skade. Årsagen til dette er, at du ikke kun skal sætte dig ind i den person, du sidder overfor, men også skal forstå de belastninger, som personen udsætter sin krop for via sin sport. Derfor bruger vi ofte en del ekstra research tid, når vi oplever klienter, som dyrker en sport, som vi ikke selv er familiær med. Heldigvis har vi efterhånden opbygget en masse erfaring inden for sportsgrene som fodbold, cykling, løb, svømning, golf, håndbold, floorball og lignende.

Typiske sportsskader, som vi bl.a. behandler

Skulderluksation

Springerknæ

Labrum skade

Ledbåndsskade

Sportsskader – forebyggelse, behandling og genoptræning

Vi er klar til at gribe dig alle steder i processen. Vi tilbyder nemlig både forebyggende behandling af din sportsskade, behandling af din konkrete sportsskade samt genoptræning efter et forløb med behandling. Du bliver altså først sluppet fri fra os, når du er helt på benene igen. Når du indleder et behandlingsforløb, lægger vi altid en plan i samråd med dig. Vi ønsker at det skal være en realistisk plan, som du kan se dig selv følge. Vi tager desuden altid hensyn til dine smerter, når vi lægger din behandlingsplan, og så vil vi meget gerne høre fra dig, hvis du har øvrige gener, som vi skal tage højde for. Vi vil nødig skabe et problem ved at løse et andet. 

Sportsskade – behandles det kun af fysioterapeut? 

Når du kommer til en konsultation hos os, vil du som oftest tale med en fysioterapeut først, men vi samarbejder på tværs af alle vores fagligheder, og hvis vi vurderer, at du er bedre tjent hos vores osteopat eller massør, så igangsætter vi et forløb der i stedet. Du kan trygt stole på, at vi kun ønsker det bedste behandlingsforløb for dig, og derfor sender vi dig naturligvis længere ned ad gangen, hvis det er det rigtige. 

De hyppigste sportsskader, som vi behandler 

Vi møder rigtig mange mennesker, der har enten muskelskader eller løberknæ, og herunder har vi givet en lidt klarere definition af, hvad det er.

Hvad er en muskelskade?

En muskelskade er en hyppig og voldsomt irriterende skade at få som idrætsudøver uanset dit niveau. Rammes man af en muskelskade er det vigtigt, at man først og fremmest behandler skaden ligesom alle andre akutte skader, altså via RICE princippet. RICE er en forkortelse for rest, ice, compression og elevation. Dernæst er det afgørende at kende omfanget af ens muskelskade. En fysioterapeut eller osteopat med viden inden for muskelskader kan relativ nemt undersøge omfanget og sætte en prognose for din tilbagevenden til sporten. Det er med muskelskader særligt vigtigt, at man først giver musklen hvile og dernæst langsomt bygger på fysisk med den rigtige belastning. Et godt råd, når man er ramt af en muskelskade er, at arbejde med andre og vigtige muskelgrupper, så man ikke spilder sin tid, mens man lader skaden hele.

Løberknæ – en klassisk knæskade

Løberknæ/runners knee er en klassisk skade hos aktive mennesker med mange ensartede belastninger som fx løb, hop og spark. Diagnosen dækker over en inflammationstilstand i senen på ydersiden af knæet. Løberknæ kan have små variationer i udseende, men er generelt kendetegnet ved smerter på ydersiden af knæet, samt at smerterne øges i forbindelse med træning eller anden belastning.

Lad os hjælpe dig med din sportsskade

Hvis du ønsker forebyggende behandling, konkret behandling af en skade eller står og skal i gang med et genoptræningsforløb, så vil vi rigtig gerne hjælpe dig. Kontakt os allerede i dag for at høre mere om, hvordan vi kan få dig godt på benene igen.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid