Skip to main content

Store konsekvenser af en korsbåndsskade

En korsbåndsskade har store konsekvenser. På den korte bane mister man evnen til at deltage i sport, og dernæst venter en større operation med en efterfølgende lang genoptræning. På den lange bane har en korsbåndsskade også betydning – vi ved, at en korsbåndsskade ofte medfører en øget tendens til slitage i knæet, og i nogle tilfælde er der også menisk- eller bruskskader involveret. Af de grunde bør din genoptræning efter en korsbåndsskade være grundig, velovervejet og effektiv.

BESTIL EN TID

Vi tester dig under hele genoptræningen

Starter du i et genoptræningsforløb efter en korsbåndsskade, kan du vide dig sikker på, at du under hele forløbet er i trygge hænder. Måden vi sikrer, at du opnår dit mål, er at følge en standardiseret protokol, som blandt andet indeholder en del testfaser, som du bør bestå undervejs i dit forløb. I tillæg til dette laver vi primært kun en til en-genoptræning for at sikre, at din træning opnår højest mulige kvalitet fra første til sidste øvelse.

Lignende diagnoser, som kan minde om en korsbåndsskade

Baker’s cyste

Ledbåndsskade

Menisk skade

Plica syndrom

Tilbage fra en korsbåndsskade

Som en del i den sidste fase af dit genoptræningsforløb laver vi en grundig test, som skal vurdere, om du er klar til at vende tilbage til din sport. Vi er flere gange blevet opsøgt af klienter, som har følt sig klar, men hvor vi efter en grundig undersøgelse har kunnet klarlægge, at det var klienten ikke. Med udgangspunkt i vores undersøgelse har vi mulighed for at afdække, hvor og hvorfor du ikke endnu bør vende retur til din sport. Sammen når vi det sidste stykke i din genoptræning.

Okklusionstræning

Hos Efficax er muskelvolume noget af det første, vi har fokus på efter din operation. Alt for mange korsbåndsopererede mister unødvendig meget muskelmasse i starten af deres forløb, når de er imobiliseret efter operation. For at modarbejde dette og for tidligt at kunne genopbygge muskelmasse og styrke benytter vi os som oftest af okklussionstræning, da studier har vist, at brug af okklusionstræning tidligt efter operation gør det muligt langt tidligere i forløbet af stimulere til både muskelvækst og styrke. Studier har også påvist, at der er en direkte sammenhæng mellem en muskels tværssnitareal og styrke.

Der er efterhånden en del fysioterapeuter, som har erfaring med at genoptræne med okklusionsudstyr, men vi er ikke desto mindre så heldige, at Peter skrev sin bachelor på fysioterapeut uddannelsen om netop okklusionstræning. Han har derfor dybdegående genskab til metoden og derudover en stor interesse inden for området.

clockSend email phoneRing til os pinbook tid