Skip to main content

Specialister inden for fodboldskader

Vi varetager behandlingen af forskellige typer af skader, som matcher vores kunders behov. Det er ingen undtagelse, når det kommer til fodboldskader. Vi bakker op om, at man har en fritidsaktivitet, og derfor står vi til rådighed, hvis ivrigheden på banen har medført en skade. Vi befinder os i Vanløse og er placeret tæt på S-togsstation og anden offentlig transport. Vi er klar til at hjælpe dig med at komme på banen igen.

BESTIL EN TID

Hvem behandler fodboldskader hos os? 

I klinikken er det primært Kasper, Peter, Lasse og Helena, der står for diagnosticering og behandling af fodboldspillere. De har tilsammen specialiseret sig i en årrække inden for netop fodboldskader, hvilket giver dem en unik forståelse for diverse skadesmekanismer samt erfaring omkring håndtering og prognose for skader relateret til fodbold. De ser alle dagligt fodboldspillere på alle niveauer i klinikken, hvor der ikke kun arbejdes med behandling, men også skadesforebyggende tiltag og genoptræning.

Skadesbehandling af fodboldskader

Noget af det, vi er rigtig dygtige til, er skadesbehandling. Det er vi, fordi vi forstår mekanismerne bag fodboldskaderne og desuden er fagligt velfunderede med hensyn til funktionel anatomi. Når vi skadebehandler, er det vigtigt, at der ligger en grundig undersøgelse forud for dette. Du vil opleve en struktureret tilgang til dig og din skade, hvor vi ikke kun tager højde for den nuværende problematik, men også tidligere og eventuelt fremadrettede skader, som du kan pådrage dig. Skadesbehandlingen består af de samme principper, som vi benytter inden for osteopati og fysioterapi, hvor vi ser og behandler det hele menneske.

Hvor bliver man ofte behandlet for fodboldskader? 

De to steder på kroppen, som vi ofte behandler, når vi får en fodboldspiller på briksen, er i anklerne og i knæene. Og det er der en særlig grund til. Både ankler og knæ er udsat, når man spiller fodbold, og hvis man ikke tager de rette forholdsregler, risikerer man at få nogle slemme skader i knæ og ankler. 

Knæskader efter fodbold 

Hvis du har fået en knæskade, er du som oftest ikke i tvivl. De typiske symptomer på en knæskade er følgende: 

  • Stærke smerter
  • Hævelse
  • Besvær med at bevæge knæleddet
  • Knæet kan låse

Vi anbefaler altid, at man først og fremmest søger lægefaglig hjælp, hvis én af ovenstående symptomer kommer som resultat af et fald, spark eller andet i forbindelse med fodboldtræningen. Det kan nemlig være, at man skal have foretaget et røntgenfotografi af sit knæ for at udelukke en forstuvelse, brækkede knogler eller overrevet ledbånd. Hvis man har revet et ledbånd over, vil det ofte være helet efter seks uger, men det afhænger af skaderne. 

Ankelskader efter fodbold

Hvis du har fået en ankelskade, er du som oftest ikke i tvivl. Symptomerne på dette vil ofte være: 

  • Kraftig hævelse som skyldes indvendig blødning
  • Besvær med at støtte på foden 

Vi anbefaler altid, at du søger lægefaglig hjælp, hvis du oplever en af ovenstående symptomer. Der skal nemlig først og fremmest udelukkes brud, forstuvninger og/eller overrevne ledbånd. 

Hvad er grunden til en akut ankelskade?

Når vi vrider og roterer ankelleddet, er det ved hjælp af to led. Det er ledbåndene på inder- og ydersiden af anklen, som stabiliserer foden. På ydersiden af anklen finder man tre selvstændige ledbånd (forrest, midterst og bagerst) og på indersiden er det udgjort af fire ledbånd, der samlet set opfattes som et enkelt ledbånd. Hele muskulaturen omkring anklen bidrager til stabiliteten og balancen. 

Ofte sker en akut ankelskade, hvis du træder forkert på din fod. Foden bliver dermed vredet indad og leddene på ydersiden af anklen bliver strukket mere end de kan holde til. 

Typiske fodboldskader, som vi bl.a. behandler

Løberknæ

Ledbåndsskade

Menisk skade

Adductor tendinitis

Fodboldskader genoptrænes af erfarne fagfolk

Er du fodboldspiller, og har du behov for genoptræning, er du i sikre hænder hos os. Klinikkens fodboldspecialister er eller har tidligere været fast tilknyttet fodboldklubber på højt niveau. Aktuelt er Peter tilknyttet DBU, hvor han arbejder med U17 og U18 landsholdet. De øvrige fysioterapeuter og osteopater ser nu kun fodboldspillere i klinikken, men Helena har tidligere arbejdet som fysioterapeut i Hillerød IF og AB. Kasper har tidligere været tilknyttet både 1. division og 2. divisionsklubber og var senest i Hvidovre IF. 

Alle har således masser af erfaring med genoptræning og Return to Sport. Og særligt filosofien bag Return to Sport er et vigtigt princip for os, da vi ved, at det sidste du vil, er et langt behandlingsforløb hos os. Derfor holder vi kun på dig så længe, som det er nødvendigt uden at lave lange og uoverskuelige planer. Vi kender selv til fodboldfeber, og vi vil gerne hjælpe dig tilbage til din yndlingssport hurtigst muligt. Hos os vil du altid føle, at den genoptræning, du gennemgår, leder dig hen imod dit mål om at vende tilbage til fodbolden. 

Off-season træning som behandling af fodboldskader

Både sommer og vinter tilbyder vi off-season-træning for fodboldspillere. Træningen foregår på små hold af 3-4 spillere og vil være planlagt og tæt superviseret af Peter og Helena, som er sportsfysioterapeuter og FIFA-certificerede. Træningen er målrettet fodboldspillere og tager højde for både nuværende og tidligere skader. Træningen har til formål at reducere risikoen for fodboldskader samt forbedre spillernes styrke, stabilitet, hurtighed og smidighed. Den tætte supervision gør, at alle spillere udfører øvelserne til perfektion, og at der samtidig vil blive optimeret på de små faktorer, som gør øvelsen så effektiv som muligt for den specifikke spiller.

Der er både mulighed for at deltage på ét eller to hold om ugen. Kontakt os gerne for at høre mere. Vi ser frem til at hjælpe dig på benene og på banen igen. 

clockSend email phoneRing til os pinbook tid