Skip to main content

Cykelskader 

Er du motionsrytter, professionel cykelrytter eller har du måske etableret en ny vane med mere cykling i din hverdag? Så kan det være en god idé at komme forbi os i Vanløse – både hvis cykelskaden er sket, men også hvis du ønsker at skåne din krop for unødige skader på lang sigt. Hos Effx er vi eksperter i at behandle og forebygge cykelskader, og vi har tilmed også en profileret behandler på holdet, som med sine mange års erfaring i branchen er den helt rette til at vurdere din cykelskade. 

Vi er klar til at lægge en god plan sammen med dig eller blot bistå med gode råd og vejledning. Book gerne en tid til en konsultation allerede i dag eller kontakt os for mere konkret rådgivning til dine behov. Vi ser frem til at hjælpe dig med at komme på vejene igen eller til at fastholde dig på vejene uden de store og inaverende skader. 

BESTIL EN TID

Bliv behandlet for cykelskader af en profileret behandler

Jon er efterhånden en af Danmarks mest profilerede behandlere inden for cykelsporten. Siden 2013 har han rejst rundt med det danske landshold både på banen og landevejen. Jon har deltaget i samtlige store løb enten med landsholdet eller i World Tour-regi. Jon var blandt andet manden, som gav Mads Pedersen “gode ben”, da han i 2019 blev verdensmester i cykling. Igen i 2021 havde Jon en finger med i spillet, da Michael Valgren vandt VM bronze til Danmark. Også banelandsholdet nød godt af Jons arbejde, da de anført af Lasse Normann Hansen vandt bronze ved OL i Rio 2016. Aktuelt arbejder Jon som osteopat for det danske landshold. Tidligere har han arbejdet for Team Sunweb, Team DSM og Uno X Pro Cycling Team, hvor han blandt andet har været med til Tour de France 2020, 2021 og 2023.

Typiske cykelskader, som vi bl.a. behandler

Pes Anserinus smerter

Skade af AC-leddet

Plica syndrom

Akutte lændesmerter

Forebyggende behandling af cykelskader

I cykling har historien gentagne gange vist, at det er de små marginaler, som gør forskellen. Af netop den årsag er ikke alle, som kommer til behandling, skadede, når de kommer til Jon. Flere og flere ryttere besøger Jon, enten inden de skal til et løb, eller når de som bosat i udlandet er på besøg i Danmark. Her danner en grundig undersøgelse af klienten grundlag for, hvilke områder Jon kan gå ind at arbejde med. Jon arbejder i særdeleshed med optimering af siddestilling og vejrtrækning, hvilket han i forbindelse med sin Master-afhandling på osteopatistudiet også skrev om.

Fem hyppige cykelskader –

Ofte forbinder vi cykelsmerter med ondt i knæet og mere lokalt ondt i indersiden af knæet, da vi fejlagtigt tror, at det er det eneste, vi “belaster”, når vi sætter os på cyklen. Herunder har vi samlet de fem mest hyppige cykelskader, og der vil helt sikkert være nogle genkendelige i blandt. 

Nakkesmerter

Hvis du oplever nakkesmerter i forbindelse med cykling, kan det især skyldes den foroverbøjede position du har, når du sidder på cyklen. Det kan føles som hold, låsning eller stivhed i nakken og udvikle sig til mere kroniske nakke gener, svimmelhed og migræne. Få derfor professionel rådgivning til, hvordan du skal sidde rigtigt på din cykel for at undgå nakkesmerter. 

Prikkende og sovende hænder

Vi kender alle sammen den pludselige prikkende fornemmelse i hænder, arme eller ben. Når det er relateret til en cykelskade rammer det som oftest de motionister, der har et stillesiddende arbejde. Tilstandne opstår nemlig som følge af at blodkarrene og nerverne bliver klemt og din positur på cyklen kan have indflydelse på blodtilførslen til dine hænder. Lad derfor en af vores behandlere kigge på dig for konkret rådgivning til, hvordan du ved et stillesiddende arbejde kan få igangsat din blodtilførsel i løbet af dagen og samtidigt starte et behandlingsforløb op hvor manuel behandling kan afhjælpe og forbedre kroppen

Rygsmerter

Din lænd vil ofte være den mest udsatte del af ryggen, når du sætter dig på en cykel. Den foroverbøjede position belaster rygsøjlen. Og for at komme frem på cyklen, skal du have sidelæns bevægelighed, da dine kræfter skal transporteres fra dine core-muskler, ned gennem benene og videre til pedalerne. Kontakt os for professionel behandling og hjælp til hvordan du træder til i pedalerne uden at beskadige din ryg. 

Hofte- og bækkensmerter

Når du sidder på cyklen, er hofteleddet et vigtigt område for kraftoverførsel og selve hofteleddet og relationen til lårbensknoglen er et område der kan blive provokeret. Du kan få spændinger i hoftebøjerne og i baldemusklerne og det kan i værste tilfælde føre til inflamatoriske tilstande. Vi kan hjælpe med manuel behandling og undersøgelse hvis der opstår problemer relateret til hofte og bækken og give dig rådgivning om, hvordan du, før og efter en god cykeltur, kan forberede din krop. 

Knæsmerter

Oplever du at få ondt i knæet, når du cykler? Det kan være normalt, da knæene agerer bindeled mellem dine core-muskler og pedalerne. Dit knæ er ikke fastbundet på samme måde som de andre led, og det stiller derfor større krav til dine knæ, når du sætter afsted på cyklen. Vi kan behandle opståede knæproblemer og give dig konkrete øvelser til, hvordan du styrker dine knæ og undgår inaverende og længerevarende smerter. 

Vi hjælper alle slags cyklister

Selvom en stor del af Jons cykelrelaterede klientel, som oftest ses i TV under de store løb i løbet af året, så ser vi nu i stigende grad, at både talentfulde ungdomsryttere og motionister gør brug af Jons ekspertise. For Jon er det vigtigt, at alle har de samme forudsætninger, når de cykler. Der er således ingen forskel på, om du cykler, fordi du jagter en karriere, eller fordi du bare synes, det er en god måde at få rørt dig og samtidig socialisere med andre motionister. Kontakt os i dag og lad os i fællesskab lægge en plan for din cykelkarriere. 

clockSend email phoneRing til os pinbook tid