Skip to main content

Osteopat i københavn

Få kvalitetsbehandling i hjertet af København hos din lokale osteopat. Vores moderne klinik i Vanløse er strategisk placeret for klienter i flere af Københavns bydele og sikrer nem adgang med både offentlig transport og bil. Vi er inden for gåafstand fra S-togsstationen i Vanløse, og tæt på motorvejen, hvilket gør vores klinik let tilgængelig for alle.

BESTIL EN TID

Hvad er osteopati?

Osteopati er en alternativ medicinsk tilgang, der fokuserer på manuel manipulation af muskler, led og væv med det formål at forbedre kroppens funktion og på den måde fremme helbredelse. Det grundlæggende princip i osteopati er troen på, at kroppen har en naturlig evne til at helbrede sig selv, og at strukturelle problemer i kroppen kan påvirke dens funktion og evne til at hele. Denne tilgang bygger på omfattende teoretisk viden om kroppen og en erkendelse af, at menneskets krop og sind udgør en samlet helhed. Osteopati hviler på fundamentet af traditionelle sundhedsvidenskabelige discipliner som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.

Hvad gør en osteopat? 

En osteopatisk behandling kan omfatte forskellige teknikker, herunder blid manipulation, strækøvelser, massage og justering af muskler og led for at genoprette balance, mobilitet og korrekt funktion i kroppen. Vi søger ikke kun at behandle symptomerne. Derimod ønsker vi at finde og behandle den underliggende årsag til problemerne for at fremme din krops naturlige helingsproces og ligeledes for at sikre at smerten ikke kommer tilbage igen. Det er ikke usædvanligt, at årsagen til et problem findes et andet sted end det sted, hvor du oplever smerten eller symptomerne. Vi behandler derfor en bred vifte af udfordringer, herunder almindelige muskel- og ledsmerter, samt mere komplekse problemer som fordøjelsesbesvær, hovedpine, menstruationssmerter, svimmelhed og mange andre tilstande.

Typiske behandlinger hos os

Vi behandler mange forskellige typer af skader, smerter og symptomer, men vores typiske behandlinger indbefatter ofte: 

Discus prolaps i lænden

Menstruationssmerter

Protrusion i nakken

Kolik hos spædbørn

Vi anbefaler altid, at du kontakter en sundhedsfaglig person, hvis du oplever en gentagne smerte i dine muskler eller led. Ofte kan det være svært selv at vide, hvad årsagen til smerten er. Vi er klar til at hjælpe dig med at identificere årsagen til smerten og ligeledes lindre den.  

Hvor hurtigt virker osteopati?

Vi anbefaler altid, at du kontakter en sundhedsfaglig person, hvis du oplever en gentagne smerte i dine muskler eller led. Ofte kan det være svært selv at vide, hvad årsagen til smerten er. Vi er klar til at hjælpe dig med at identificere årsagen til smerten og ligeledes lindre den.  

Hvorfor skal du til en osteopat?

En osteopat betragter hele dit bevægelsesapparat som en årsag til dine smerter. Derfor kan du have stor gavn af et behandlingsforløb hos os, hvis du har været udsat for en ulykke og fx har fået piskesmæld, en sportsskade eller problemer med bækkenet efter en graviditet. Hele vores krop hænger sammen på kryds og tværs og i nogle tilfælde, hvor hele kroppen har været overbelastet, er der ofte flere kilder til smerten. Vi rådgiver dig altid om, hvilken type behandling du vil have mest gavn af hos os. 

Hvad er forskellen på en osteopat og en fysioterapeut?

Da vi i Efficax både har osteopater og fysioterapeuter tilknyttet, bliver vi ofte spurgt, hvad forskellen på disse to er. En osteopat beskæftiger sig med smertelindring af hele kroppen, og tilgår behandlingsforløbet mere holistisk, hvor kroppen bliver betragtet som en helhed. En fysioterapeut fokuserer i højere grad på selve muskel- og skeletsystemet. Forinden et behandlingsforløb hos os, tager vi i samråd med dig altid stilling til, om du skal behandles af en osteopat eller en fysioterapeut. Det vigtigste for os er, at du får den rette behandling. 

Værd at vide om en osteopat

Først og fremmest giver Sygeforsikring Danmark tilskud til osteopat, hvis du er medlem af en særlig tilskudsgruppe. Du kan blive vejledt af os eller din egen forsikring i forbindelse med tilskud til osteopat. Vi har samlet en forsikringsguide til dig, som du kan læse forinden et besøg hos os.

Kroppen kan ofte hele sig selv

Behandlingen hos en osteopat bygger på en bred viden om menneskets anatomi. Vores særlige filosofi er, at kroppen ofte og med lidt hjælp kan hele sig selv.

Smerten kan udspringe fra hele kroppen

En del af behandlingen hos os er at identificere, hvor smerten reelt stammer fra. Vi ser på din krop som en helhed, og ofte kan smerten godt udspringe et andet sted fra kroppen end først antaget. 

Smertefri behandlingsform

Vores behandlingsform er smertefri og tager udgangspunkt i osteopatiske manipulationsteknikker (OMT). Det kan blandt andet bestå af ledfrigørelse ved hjæp af gentagne bevægelser, præcise tryk, stræk og afspænding.

Alle aldre

Vi undersøger og behandler skader på alle mennesker i alle aldre. Hvad enten du har et barn med kolik eller selv er kommet ud for en skade.

Skræddersyet behandling

Alle behandlingsforløb er individuelle. Vi ønsker at få din krops funktioner til at fungere optimalt. Gennem en skræddersyet behandling tager vi os af de symptomer, du mærker, samt finder årsagen til smerten. 

Vi er klar til at hjælpe dig med osteopati i København

Kontakt os allerede i dag, og lad os tage en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig med at blive smertefri igen. Vi ser frem til at høre fra dig. 

Vores tilgang og hvad du kan forvente ved din indledende konsultation

Ved dit første besøg hos os, vil du opleve et varmt smil, ikke kun fra din personlige behandler, men fra hele vores dedikerede personale. Vores erfarne osteopater er dedikerede til at forstå præcis dine udfordringer og har altid din sikkerhed i tankerne. Vi lægger vægt på, at når du forlader klinikken, har du modtaget en grundig forklaring på baggrunden for dine symptomer og føler dig tryg ved den plan, der er udarbejdet i samarbejde med din osteopat. Vi ønsker, at din oplevelse hos os ikke blot er terapeutisk, men også informativ og støttende

Samtale

Alle vores forløb tager udgangspunkt i en dybdegående samtale omkring dig og din problematik. Det gør vi for at kunne forstå ikke kun din skade – men også hvem du er, og hvordan du agerer i din hverdag. Vi har erfaret, at en grundig samtale ved et forløbs opstart danner et optimalt grundlag for dit videre forløb.

Undersøgelse

Den indledende samtale danner altid grundlaget for vores efterfølgende undersøgelse. Du vil her opleve grundighed, hvilket er med til at sikre både din sikkerhed, samt at vi finder årsagen til dine symptomer. Vi gør altid meget ud af at forklare vores undersøgelsesfund, således at du som klient forstår din problematik, når du forlader klinikken.

Behandlingsstrategi

Ud fra både samtale og undersøgelse vælger vi i samråd med dig den bedste og mest realistiske behandlingsstrategi. Vi kan ikke på forhånd sige, hvad en behandling består af, da der kan være vidt forskellige behov fra person til person. Behandlingen kunne bestå af manuel behandling, fx. manipulation, mobilisering og strækteknikker. Hos en anden kunne det være genoptræningsøvelser, mens det hos en helt tredje kunne være en kombination af de to tilgange.

Kan jeg starte i dag?

Da vi er en privatpraktiserende klinik, behøver du ingen henvisning fra din læge, og du kan derfor starte behandlingen med det samme. Du kan via vores bookingsystem booke en tid – men er altid velkommen til at kontakte os enten telefonisk eller via mail, hvis du har spørgsmål til din booking eller skade. Er du dækket af en sundhedsforsikring, anbefaler vi, at du taler med dem, så du ikke selv skal betale for din behandling.

Osteopatiuddannelsen

I Danmark læser langt de fleste via den belgiske skole The International Academy of Osteopathy. Adgangskravet for at læse osteopati i Danmark er, at man er autoriseret fysioterapeut, læge eller kiropraktor. Tidligere tog det fem år at læse til osteopat, men dette er for nyligt lavet om til fire år.

Uddanner du dig til osteopat, vil du opnå titlen Master of Science in Osteopathic Medicine – tidligere blev man uddannet diplom i osteopatisk medicin. Undervisningen på uddannelsen tager udgangspunkt i alle kroppens facetter, herunder muskler, knogler, sener, organer, nerver, sygdomme og meget mere.

Osteopat København

Find din lokale osteopat i København her

I vores klinik i Vanløse står vores dygtige osteopater klar til at hjælpe dig med dine behandlinger. Alle vores behandlere har den rette uddannelse og træning, og vi sørger altid for, at du får en god og tryg oplevelse hos os. Det er vigtigt at passe på kroppen – både når skaden er sket, men osteopati kan ligeledes bruges som en forebyggende behandling. Det kan fx være til dig, der sidder meget ned på et kontor eller til dig, der dagligt overanstrenger din krop. Vi behandler alt fra diskusprolaps i lænden, menstruationssmerter, protrusion i nakken og kolik hos spædbørn. Vi lægger altid en behandlingsplan i samråd med dig, og slipper dig først, når du er helt færdigbehandlet. Besøg vores osteopat i København allerede i dag. Vi er klar til at hjælpe dig til en smertefri tilværelse.

Osteopater hos Efficax

JON TIMOTEJ

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Jon@effx.dk

Læs mere om Jon

KASPER STRAUBE HANSEN

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Kasper@effx.dk

Læs mere om Kasper

LASSE JUUL JENSEN

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Lasse@effx.dk

Læs mere om Lasse

LASSE LINDBERG

Autoriseret Osteopat (MSc. Ost)
BA. Fysioterapi

Lali@effx.dk

Læs mere om Lasse
clockSend email phoneRing til os pinbook tid