Skip to main content

Amning- og ernærringsmæssige problemer hos baby

Mange har forestillingen om, at amning er en smuk og ikke mindst nærende oplevelse for den lille, og selvom dette kan være sandt, så er der dog mange som vil forbinde amning med alt andet end en smuk oplevelse. For nogen kan amning være en rejse fyldt med udfordringer og uanset om du vælger at amme eller benytte flaske, kan amningsrelaterede og ernæringsmæssige problemer opstå, og det er vigtigt at forstå årsagerne bag dem.

Det er vigtigt, at understrege, at der kan være stor forskel på årsagen til, at der opstår amningsrelaterede udfordringer. Nogle forældre kan stå over for udfordringer som stramt tungebånd eller motoriske problemer, der kan påvirke barnets evne til at skabe et effektivt vakuum under amning. Disse udfordringer resulterer som oftest i frustration hos både voksen og baby og kan resultere i utilstrækkelig ernæring for barnet.

En anden hyppig årsag kan være udfordringer med babys kæbe, nakke eller rygsøjle. Her vil en grundig undersøgelse af disse regioner være med til at afdække om der ligger en motorisk årsag bag. Ofte vil behandlingen af disse problematikker være relativ simpel, men med stor effekt. 

Ammeteknik og ernæring hos moderen

Der er i dag stor fokus på selve amme teknikken og man har nu afdækket flere forskellige metoder, som kan være med til at hjælpe både mor og baby. Det kan være en fordel at have undersøgt forskellige metoder og tekniske tilgange til amning og her er det også vigtigt, at huske på at baby udvikler sig under ammeperioden og derved kan der i løbet af en periode være behov for at flere forskellige teknikker anvendes.

En ofte overset årsag til ernæringsmæssige problemer eller en svær amning er moderen selv. Mange kvinder oplever, at alt fokus rettes mod den nyfødte og glemmer sig selv i den proces. Det er vigtigt, at understrege at moderens kost er basis for produktion af modermælk og derfor er det vigtigt, at ikke kun baby får noget at spise. Her kan gode rutiner i form af skema eller hjælp fra en opmærksom far være guld værd.

Osteopatisk behandling af baby

Generelt set vil osteopatisk behandling af babyer være forbundet med blide og skånsomme teknikker, som afhjælper spændinger, forbedrer bevægelighed eller faciliterer barnets motoriske brug. Den osteopatiske tilgang dækker desuden også undersøgelse og potentiel behandling af babyens nervesystem, således at kroppen er i stand til at tage imod den givne behandling på den mest hensigtsmæssige måde.

Hvis dit barn oplever problemer med amning, kan en konsultation hos en osteopat være en god idé, da du her kan få hjælp til at identificere og behandle de underliggende årsager til.

Links:
Speciale inden for baby
Baby problemstillinger
Side præference hos babyer

Leave a Reply

clockSend email phoneRing til os pinbook tid